Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Retardér/značka obmedzujúca rýchlosť jazdy Pri Kríži

Vyriešený
Prijatý: 21.10.2021
Zodpovedaný: 09.08.2022
Autor: Anonym
Zodpovedal: Obec Veľký Lapáš

Podnet:

Dobrý deň,
rada by som sa informovala, resp.dala podnet, aby sa riešila situácia dopravy pri odbočovaní z hlavnej cesty na Pohranice smerom k časti Pri kríži. Táto cesta nutne potrebuje retardér (spomaľovač) alebo aspoň dopravnú značku, ktorá by pripomínala, že sa tam môže jazdiť 50kou. Vodiči totiž sa hneď ako odbočia z hlavnej (alebo aj z opačnej strany od Malého Lapáša) rozbehnú a nemajú pocit, že sú v obci. Keďže tam nie je ani chodník, chodci ( prevažne deti) kráčajú po krajnici a je naozaj len otázkou času, kedy sa tam stane nehoda. Preto apelujem, aby sa tam táto situácia riešila a predišlo sa neštastiu. Ďakujem


Odpoveď:

Dobrý deň,

križovatku na "Krížnici" riešime v súčasnosti so Slovenskou správou ciest, Dopravným inšpektorátom a ostatnými orgánmi. Cieľom je realizovať okružnú križovatku. Momentálne je urobený dopravný posudok a pokračuje sa s projektovou dokumentáciou. Následne po stavebnom povolení bude križovatku realizovať Slovenská správa ciest Bratislava. Cesta "Krížnica" č. III/1662 je cesta III. triedy, ktorú nespravuje obec. 

S pozdravom,

Babalová.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.