Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deň úcty k starším

GALÉRIA SÚBOR VIDEO
Dátum: 03.10.2023
Autor: Obec Veľký Lapáš

Nedeľa 15.10.2023, Kultúrny dom vo Veľkom Lapáši, 15:00 hod.

V nedeľu 15.10.2023 sme sa stretli v Kultúrnom dome vo Veľkom Lapáši s našimi seniormi. Úvodom ich privítala p. starostka, Ing. Katarína Babalová. Vo svojom príhovore ocenila prínosy tejto generácie, ich znalosti a skúsenosti, z ktorých môžeme čerpať i my. Zároveň podotkla, že človek v každom veku si zaslúži pozornosť a lásku. Mať pocit, že je stále potrebný. Vyzdvihla tiež význam rodiny a spoločenstva, ktorou obecná komunita je v tom, aby sa človek necítil sám a vedel, že sa má o koho oprieť.
Nasledoval krátky kultúrny program. Pod vedením p. učiteliek, Janky Panáčekovej a Bc. Jarmily Lóňyajovej vystúpili so svojím milým programom detičky zo MŠ Veľký Lapáš. Po nich rozozvučali srdcia prítomných  folklórnom žiačky ZŠ Veľký Lapáš. Na harmonike ich sprevádzala p. učiteľka Mgr. Eva Valkovičková. Na záver sa básňou poďakoval svojim starým rodičom Peťko Šrank. Po krátkom kultúrnom programe pokračovali dôchodcovia v družnej debate a v spomienkach na staré "zlaté" časy. 
 
Ružová farba symbolizuje vďačnosť.  Dovoľte nám preto ešte raz, milí seniori, ktorí ste sa z akéhokoľvek dôvodu nemohli tejto slávnosti pri príležitosti úcty k starším  zúčastniť, aby sme Vám ešte raz symbolicky odovzdali imaginárny ružový karafiát:"DAKUJEME!"
 
 
P.S: Ďakujeme našim hosťom, že nás poctili svojou účasťou, všetkým účinkujúcim, partnerom, zamestnancom organizátora a všetkým, čo priložili ruky k dielu a prispeli k tomu, aby sa táto akcia mohla uskutočniť. Za zapožičanie krásnych ikeban ďakujeme 
 
 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
deň úcty k starším Veľkosť: 361 kB Formát: jpg Dátum: 4.10.2023

Video