Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Miera vytriedenia komunálnych odpadov za rok 2023

SÚBOR
Dátum: 08.03.2024
Autor: Obec Veľký Lapáš
Miera vytriedenia komunálnych odpadov za rok 2023

Výsledok hodnoty vytriedenia komunálnych odpadov za rok 2023 - obec Veľký Lapáš

V prílohe správy je dokument týkajúci sa výpočtu úrovne vytriedenia komunálnych odpadov obce za rok 2023. Miera vytriedenia komunálnych odpadov za rok 2023 predstavovala 48,00 %, čo oproti roku 2022 znamená pokles miery triedenia takmer o vyše 1,5 %.

Ochrana životného prostredia ako i problematika triedenia odpadu v meniacom sa svete klimatických zmien je najmä v posledných rokoch top témou a predmetom mnohých diskusií. Veľa sa hovorí o tom, čo triediť, ako triediť, aký to má význam. V praxi má triedenie odpadov svojich zástancov, ale aj takých, čo v tom nevidia zmysel, či sa k tejto problematike stavajú "vlažne". 

Vlani sme triedili menej, ako tomu bolo v roku 2022. Čo to pre nás ako obec a občanov znamená? Triedenie odpadu má reálny dopad, minimálne ak sa pozrieme na pragmatickú stránku veci. V prípade miery vytriedenia odpadu na 50 % klesne suma, ktorú obec (a teda aj vy občania, ktorí sa svojimi poplatkami podieľate na financovaní spoločných výdavkov) zaplatí za komunálny odpad.

Stojí za to, aby sme to spolu skúsili. Čo poviete? Dáme to spoločne v roku 2024 nad 50%?

Veríme, že áno.  Za týmto účelom budeme uverejňovať pravidelné informačné materiály PZO, ktoré nás naučia, ako triediť lepšie!  

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Miera vytriedenia komunálneho odpadu za rok 2023 Veľký Lapáš Veľkosť: 341.2 kB Formát: pdf Dátum: 8.3.2024