Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pozvánka - Spoznaj seba, spoznaj svet

SÚBOR
Dátum: 11.03.2024
Autor: Obec Veľký Lapáš
Pozvánka - Spoznaj seba, spoznaj svet

Spoznaj seba, spoznaj svet

Spoznaj seba, spoznaj svet

 

Už 16. marca sa organizátori tešia na 1. stretnutie s deťmi v interaktívnych tvorivých herničkách.
Pre koho sú určené?
- všetky deti vo veku od 4 do 10 rokov, ktoré sa radi hrajú, objavujú, pracujú, experimentujú, tvoria a nadväzujú nové priateľstvá.
Myšlienkou, ktorá spája všetky pripravované aktivity, je, SPOZNAJ SEBA, SPOZNAJ SVET a sprevádzať deti budú:
Zuzana Valkovičová - pedagogička, socioterapeutka
Zuzana Lukáčová - sociálna pedagogička.
Počas stretnutí sa budeme venovať rôznym témam, ako napr. príroda, vesmír, športy, ľudské telo a pod.
Téma každého stretnutia bude iná a budú na seba nadväzovať.
Pracujeme v malých skupinkách s ohľadom na jedinečnosť každého dieťaťa a smerujeme k tomu, aby deti pri hre, spoznávaní a tvorení prežívali radosť a nadšenie z objavovania a nadväzovania nových vzťahov, preto používame neformálne techniky a metódy učenia - hru, prácu s prírodným materiálom, balančné cvičenia, experimentovanie, športové aktivity, umelecké tvorenie, rozhovor, skupinovú prácu a pod.
Veľký dôraz kladieme na prácu v skupine - v rámci stretnutí využívame silné stránky každého dieťaťa na dosiahnutie skupinových cieľov, čím podporujeme jedinečnosť každého dieťaťa, zodpovednosť za čiastkové úlohy, pocit spolupatričnosti, zlepšovanie vzťahov a pod.
Prostredníctvom knižných príbehov a vzájomných rozhovorov sa dotkneme aj emócií a rozvíjame u detí toleranciu, úctu, empatiu, schopnosť pochopiť prežívanie iných ale najmä to svoje vlastné a prípadne ho vedieť aj vyjadriť.
Súčasťou dielničiek je aj kreatívne tvorenie - budeme experimentovať s farbami, skúšať rôzne výtvarné techniky, strihať, lepiť, modelovať. Použijeme pri tom rôzne prírodné aj odpadové materiály.
Pri tvorení si deti precvičia jemnú motoriku a grafomotoriku.
Tvorenie je zamerané na proces, ktorý je najmä o zážitkoch , ktoré deti získajú a to je skvelý prostriedok sebavyjadrenia. Takéto tvorenie stimuluje hrovú kreativitu, bádanie, hľadanie a dáva tiež priestor pre relaxáciu a uvoľnenie.
Veľmi sa na tieto spoločné chvíle tešíme a už môžete svoje deti na prvé stretnutie aj prihlasovať na telefónnom čísle 0911 293 233.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
426764485_122111080502218251_7927594450632622479_n Veľkosť: 132.5 kB Formát: jpg Dátum: 11.3.2024